Honeycomb Crunch Chocolate Cake

Week een: Pinterest for the win

Verskoon die engels, maar hierdie een het ek van Pinterest probeer, ja ek het ‘n groot kans gewaag, maar dit was flippin lekker.

Ek het hierdie koek gebak vir my pa se verjaarsdag en dit was ‘n ‘crowd pleaser’. Dit moes ‘n sjokolade koek wees, en so het die soektog begin vir ‘n resep. Dit is immers my eerste koek in ‘n paar jaar. So die druk was groot, al het dit net van my kant afgekom.

Ek het toe na Pinterest gekeer opsoek na die resep, en wraggies een gekry wat maklik genoeg gelyk het. Ek meen die koek kry Guinness en koffie in?! Beter kan jy nie voor vra.

Die oond is aan en ek begin met die hele proses, bak die koeke eerste, nogals ‘n ander manier om die beslag te doen, mens maak half ‘n sjokolade sous met die Guinness en koffie met cacoa in ‘n pan. Vreemd. Maar ek was lus vir ‘n uitdaging.

Een ding moet jy verstaan, dit is vrek moeilik om koek te bak met ‘n kleuter en ‘newborn’, so toe dinge ‘borderline’ wil skeef loop, en panne gaan nou deur die lug vlieg, het ek my ‘reinforcement’ ingeroep aka my man. So kon ek gemaklik my ‘buttercream’ maak en die koek versier met ‘n ‘crumbcoat’. Ek het die koek oornag in die yskas laat staan, maar het eers die volgende dag besef dalk moes ek dit nie gedoen het nie.

So die volgende oggend maak ek die ganache, ook op ‘n ander manier aswat ek gewoond is, mens klits die ganache as dit afgekoel is, dan lyk dit nes ‘buttercream’. So versier ek die hele koek met hierdie ganache en kom toe agter dit raak hard sodra dit in aanraking kom met die koek, want die koek is so koud want dit het ‘n nag in die yskas spandeer. So tip vir volgende keer, haal die koek vroer uit! Maar ‘no worries’ dit het nogsteeds mooi gelyk, en lekker geproe.

Ek het bietjie karamel popcorn bo-op gesit saam met die oats crunch, wat ook tussen die lae van die koek inkom, mmmmm.

Ons is toe al die pad in die Knysna bos in met hierdie koek, en almal was nogals verbaas hoe lekker die koek uitgekom het. Die koek self was sag en lekker nat en die buttercream nie te soet, die donker sjokolade ganache het als net mooi saam gebring!

Volg hierdie link vir die resep, glo my jy sal nie spuit wees! https://vikalinka.com/2014/11/02/honeycomb-crunch-chocolate-cake/

Tot volgende keer.

Nina

 

 

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s